Dato/klokkeslett: 15 Aug 2020, 16:16


01.06.2018 -Stokkøya Akkustisk

Her kan man ytre seg angående konsertopplevelser.

Moderatorer: arne, kristian, thomasrino

  • Forfatter
  • Melding
Avlogget

Kjelli

  • Innlegg: 97
  • Registrert: 04 Mai 2015, 09:09

01.06.2018 -Stokkøya Akkustisk

Innlegg16 Feb 2018, 12:05


Bygdeboksen fredag 1.juni kl 19.00

CC: 425,-

Billetter får du kjøpt her, billettsalget starter 14.02 kl. 11.00.deLillos skriver selv om dette konseptet:

Vår siste plateutgivelse “La oss ble fri for all nostalgi” (2017), har et akustisk lydbilde. Dette er første gang vi har brukt et “unplugged” oppsett som et gjennomgående utrykk på en hel produksjon. Siden dette var en flott erfaring for oss, så inspirerte det oss til å gjennomføre noen få konserter iløpet av sommeren, der vi gjorde det samme. Publikum uttrykte stor begeistring for dette og sa de opplevde en spesiell frisk energi, til tross for at elgitaren var pakket ned.

Helt siden vi oppstod på åttitallet og frem til idag, har den akustiske gitaren vært flittig brukt som hovedelement i musikken vår. Derfor har det også vært en naturlig konsekvens at Lars Lillo-Stenberg har gjort konserter solo, kun med en akustisk gitar og piano. Nå, med erfaringer fra siste plate og sommerens konserter, er det på tide at hele bandet slenger seg på og gjennomfører dette utrykket på en hel konsertserie. Ikke bare til glede for seg selv og publikum, men også til glede for sangene i seg selv, hvor spesielt tekstene får en annen innramning. Noen vil kanskje hevde at de kommer enda mer til sin rett nettopp da.

Siden sommerens erfaring var så positiv, så har vi tenkt at dette konseptet ville egnet seg veldig bra for innendørskonserter også, og da særlig i scenehus der det legges opp till full konsentrasjon. deLillos trakk til seg et stort studentpublikum, spesielt på nittitallet og derfor er det slik at mange forbinder en deLillos konsert med tett klubbstemning, mange halvlitere og høy allsang + at låtene er enda mer rocka enn på plate. De siste ti årene har vi innimellom gjort konserter i kulturhus for et sittende publikum, da har vi mer eller mindre gjort det samme som vi har gjort på klubbene for et stående publikum. Når da (for eksempel) nittitalls studentene har dristet seg inn på et kulturhus for å sitte og se oss mange år senere, så har vi fått kommentarer på at det var rart å sitte stille og oppleve konserten uten den store partyfølelsen. Vi forstår det, og vi elsker at en konsert med oss oppleves som en fest, men vi vet også at en betydelig del av sangene våre ikke nødvendigvis trenger en slik innramning. Med dette akustiske konseptet tror vi at det er mye lettere forpublikum å sitte å oppleve sangene som en ren konsert, uten å få nærmest dårlig samvittighet for å “bare" være tilstede sammen med oss. Også lydmessig har vi stor tro på at dette vil bli fint, der særlig det å synge flerstemt blir lettere å gjennomføre. Et flott flygel eller piano er også noe vi vil ha stor glede av å kunne benytte.

Beste hilsen deLillos

Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven.no

Konserten er støttet av Norsk kulturråd og Åfjord Kommune


http://www.stokkoy.no/hjem/nyheter/01juni-delillos-akustisk-i-bygdeboksen.aspx
Avlogget
Brukerens avatar

arne

  • Innlegg: 1248
  • Registrert: 21 Jan 2009, 23:51
  • Bosted: Mjøndalen

Re: 01.06.2018 -Stokkøya Akkustisk

Innlegg16 Feb 2018, 23:23

Takk for denne posten, Kjelli!
Dette var et flott beskrivelse av guttas live-show og hvordan det kan endre seg avhengig av spillested og setting. Det er få ting som er bedre enn deLillos på lydstyrke 11 og fullt øs med hylende gitarer av Ludde og sjefen. Men jammen meg skal det bli deilig å oppleve en ny lytte-konsert igjen! Slippe selvopptatte fjols som står med ryggen til scenen og ropeprater med andre løker rundt seg, mens de heller innpå nok en halvliter av det usmakelig kattepisset de kaller Ringnes.
Gleder meg til Drammens Teater i slutten av måneden!
"Faen som det regner ute
Jeg lurer på om det er i natt det begynner å snø"

Gå til Konserter

Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 1 gjest

cron